BREZPLAČNA DOSTAVA PRI NAROČILU NAD 50€
MOŽNOST TISKANJA, VEZENJA IN GRAVIRANJA
This is a basic text element.

Zaščitna oprema na delovnem mestu: jo nosite?

zaščitna oblačila

Zaščitna oprema ni nov pojem, saj vemo, da se uporablja na različnih delovnih mestih. Vsi smo prav tako seznanjeni z dolgimi in noro zabavnimi izobraževanji o varnosti na delovnem mestu, ob katerih globoko zavdihnemo. »Pa saj nam je vse jasno no, a mora biti ravno danes?«.

Še pičlih 50 let nazaj je bila zaščitna oprema precej manj napredna od današnje. Pred tem je sploh niso poznali. Prevladovalo je pač načelo pomagaj si, kdor si more. Če bi se ustrezne zaščitne opreme lahko posluževali v tolikšni meri kot mi danes, bi jo še kako nosili. Število povzročenih smrti na delovnem mestu, stopnja invalidnosti – vključujoč slepoto, okvaro sluha, izgubo udov, hude poškodbe glave in praktično še vse drugo kar vam pade na pamet – je bila bistveno višja od današnje.

Vendar povsod pa nastopi »ampak«. Ampak, zaščitna oprema je danes bolj navada. Mnogi jo nosijo, ker se pač spodobi, ali ker jo pač morajo nositi, površnost pa seveda rezultira v – enkrat ugibajte – poškodbah, seveda. Kakšne so številke danes?

  • Predpisane čelade je nosilo le 16 % delavcev, ki so utrpeli hude poškodbe glave.
  • Le 23 % tistih, ki so utrpeli poškodbe noge, je nosilo ustrezno zaščitno opremo.
  • Samo 40 % tistih, ki so si poškodovali oči, je nosilo zaščitna očala.

Očitno permanentna invalidnost, slepota in celo smrt niso zadostna motivacija. Zakaj torej ne upoštevamo pravil? Nekaterim je zaščitna oprema neudobna, drugi pravijo, da jih upočasni pri delu ali celo, da je ni treba nositi pri hitro opravljenih delih, nekateri pa riskirajo zdravje, ker mislijo, da v njej izgledajo smešno.

Zaščitna oprema je stvar, ki jo treba jemati resno! 

Naj sploh izgubljamo čas za žuganje? Zaščitna oprema na delovnem mestu je vsekakor nekaj, kar jemljemo resno. Zato nudimo tisto, ki je visoke kvalitete. Pri tem zgodbo gradimo skupaj s podjetjema Portwest in Solido. Zakaj se skladata z našimi načeli.

Portwest je globalni proizvajalec delovne in zaščitne opreme. Ustanovljen je bil leta 1904, danes pa velja za najhitreje rastoče podjetje z delovnimi oblačili in opremo na svetu. Globalna distribucijska mreža vključuje več kot 130 držav. Portwest je družinsko podjetje, ki ga upravlja že 3. generacija družine Hughes. Inovativna proizvodnja in oblikovanje lastne ekipe strokovnjakov pa so v središču pozornosti pri vodenju podjetja.

Poleg delovne zaščitne opreme za težka fizična dela, npr. na gradbiščih, ki jo ponuja Portwest, je v našo ponudbo vključena še zaščitna oprema, ki jo potrebujejo zaposleni na drugih delovnih področjih. Zato smo izbrali Solido, ki že 50 let na jugu Avstrije proizvaja tovrstna delovna oblačila. Delovna oblačila proizvaja za področja medicine, oskrbe, terapije, gostinstva, hotelirstva in čiščenja. Neizpodbiten uspeh najverjetneje leži v njihovi viziji, ki jo povzame tehnični vodja Günter Pichlhöfer: »Ne izdelujemo modnih, temveč tehnične, funkcionalne in individualne celovite rešitve za nošenje«.

Skozi leta smo si nabirali izkušnje in ponudbo zaščitne opreme izpopolnili do konca, visoko kakovost pa zdaj nudimo vsem, ki si želijo trpežnosti in trajnosti materialov za dolgotrajno nošenje.

Ne pozabite – varnost je na prvem mestu!

© 2023 Tekstil. ALL Rights Reserved by Mighty-Krulz.
0
Porabi 50,00 več in odkleni brezplačno SI poštnino
Vaša košarica je prazna!

Videti je, da v košarico še niste dodali nobenega artikla.

Prebrskaj po izdelkih