BREZPLAČNA DOSTAVA PRI NAROČILU NAD 50€
MOŽNOST TISKANJA, VEZENJA IN GRAVIRANJA
This is a basic text element.

Pranje spodnjega perila: česa ne smemo spregledati?

pranje spodnjega perila

Pranje spodnjega perila načeloma ne predstavlja težav … dokler koža ne postane občutljiva, belo perilo ni nič več belo, tudi druge barve se hitro izperejo. Hmm, kaj pa če bi tej delikatni zadevi vseeno posvetili nekaj več pozornosti in se izognili neprijetnostim?

Pranje spodnjega perila in pravilo številka #1

Vedno, brez izjeme spodnje hlače operite posebej, ločeno od drugih kosov oblačil, ki jih morate oprati, tudi, če bo zato stroj nekoliko prazen. Zakaj?

Razlog tiči v prenosu bakterij na druga oblačila ali kose, npr. na krpe, ki jih nato uporabljamo za brisanje posode ali na brisače, ki jih uporabljamo v kopalnici za brisanje rok. Če diši, še ne pomeni, da je čisto!

Kdaj smo lahko pri pranju spodnjic brez skrbi?

Pranje spodnjega perila je najbolj učinkovito in sigurno, ko ga operemo na najmanj 60° C. Britanska raziskava je potrdila, da je pranje spodnjega perila pri 30° C ali 40° C neučinkovito in le ščepec bolj čisto od umazanega, saj se perilo pri nizki temperaturi znebi le pikrih 14 % mikrobov. Pranje pri nizkih temperaturah lahko za seboj pusti bakterije, ki lahko, ko govorimo o spodnjem perilu, povzroči tudi resna obolenja.

Pranje perila

Spodnjice naj bodo zato ločene od drugih kosov oblačila, postopek pranja pa naj ne gre pod 60° C.

Dodatni nasveti za nošenje in pranje spodnjega perila

  • Uporabljate antibakterijski razpršilec: s tem zagotovite odstranitev vseh bakterij in močno zreducirate možnost raznih okužb in obolenj, saj antibakterijsko sredstvo uniči tudi najbolj odporne bakterije. Uporabite lahko tudi kis ali sodo bikarbono.
  • Nosite bombažne spodnjice in se izogibajte umetnim materialom, ki povečujejo možnost za neprijetne glivične okužbe in bakterijski dermatitis.
Bombažno spodnje perilo pri Tekstilu
Bombažne spodnjice pri Tekstilu
  • Spodnjice zavržite po 6 mesecih nošenja, saj se tkanina sčasoma slabša in zato v večji meri zadržuje bakterije.
  • Menjajte spodnjice vsaj enkrat dnevno, v poletnih dneh ali pa, če se nasploh močno potite, vsaj dvakrat dnevno.
  • Prazen pralni stroj vsaj enkrat mesečno zaženite na 90° C, da se temeljito razkuži.

Pri Tekstilu smo že delili nasvete za pranje perila, da se ohrani material in barva, posvetili smo se tudi pranju posteljnin. Čas je za temeljito pranje spodnjega perila!

© 2023 Tekstil. ALL Rights Reserved by Mighty-Krulz.
0
Porabi 50,00 več in odkleni brezplačno SI poštnino
Vaša košarica je prazna!

Videti je, da v košarico še niste dodali nobenega artikla.

Prebrskaj po izdelkih