BREZPLAČNA DOSTAVA PRI NAROČILU NAD 50€
MOŽNOST TISKANJA, VEZENJA IN GRAVIRANJA
This is a basic text element.

Spalnica: kaj nam zapovedujejo feng shui pravila?

spalnica feng shui

Spalnica je prostor, v katerem naj bi se enostavno sprostili in odpočili ter zjutraj lahkih nog polni energije odšli novim zmagam naproti. Oh ja, ko bi bilo vsaj vsako jutro tako. Kaj pa, če si enkrat za spremembo nekoliko pobližje ogledamo feng shui pravila?

Spanec je več kot žganec

Tako pravijo naše babice in vse bolj kot smo v letih, bolj jih verjamemo. Se tudi vi njihovih spalnic se spominjamo kot zelo skromno opremljenih? Feng shui v bistvu ni nekaj, o čemer moramo prebrati veliko knjig: zvečine gre za pretok energije, ki ga nekateri enostavno začutijo: v spalnici je vsaka moteča energija torej odveč, saj je prostor namenjen počitku in spanju. Naše babice so že vedele, da morajo vso odvečno kramo pač shranjevati drugje.

Spalnica: prostor, kjer feng shui enostavno morate upoštevati

Zakaj? Ko je ta urejena po principu feng shuija, naj bi v družino prinašala harmonijo, dobro zdravje, materialno blaginjo in prispevala k boljšim medsebojnim odnosom. Pravimo, da mora v spalnici prevladovati umirjena, počasna energija oz. ambient v katerem prevladuje pomen, ki ga poznamo pod simbolom jin.

Spalnica

Kakšna naj bo torej spalnica, urejena po feng shui pravilih?

Feng shui mojstri svetujejo, naj se kot rečeno, znebimo odvečnih stvari, saj te prispevajo k stagniranju energije v prostoru. Pretok energije je veliko slabši: predstavljajte si, da se energija na nek način zatakne, saj tudi naše oči vidijo pred sabo veliko stvari, na katerih ostanejo in jim namenjajo pozornost. Pospravite telefone v predal, knjige prav tako, na nočnih omaricah naj bo le nočna svetilka in prav nič drugega. Poleg tega pazite, da bo spalnica prav vedno čista in urejena.

Na splošno je priporočilo feng shui mojstrov, da je v spalnici čim manj stvari. Idealno bi bilo, če bi bila v prostoru samo postelja in dve nočni omarici.

Kaj feng shui pravi o barvah v spalnici?

Eden izmed petih elementov feng shuija so barve. Najslabša možna izbira za spalnico so rdeči toni, saj negativno vplivajo na krvni tlak, napeljujejo k agresiji in povzročajo nemir, še posebno v kombinaciji s črno barvo. Načeloma se odsvetujejo vse močne barve, torej pretirano poudarjene, predvsem oranžna in rumena.

Poudariti je treba, da pri izbiri barv ne gre le za barve sten, ampak tudi posteljnine. Izbiramo med pastelnimi toni, torej nežnimi barvami, dobrodošla je tudi bela barva. Nežno zelena ali marelična so še posebno priporočljivi za tiste, ki jih muči nizek krvi tlak.

Spalnica feng shui
Tekstilova posteljnina

Feng shui pravi tudi, da posteljnina ne sme segati do tal, mora biti prezračena in čista ter bombažna, ne iz umetnih materialov.

Kaj pa pozicija pohištva v spalnici?

Feng shui veleva, naj bo spalnica čim dlje stran od vhodnih vrat, saj to pomeni, da bo energija v njej že umirjena in se bo lepo pretakala po prostoru. Bližje, ko ste vhodnim vratom, bolj bo energija dinamična in težje bo spati v takem prostoru.

V spalnici ključno vlogo odigra položaj postelje. Katere so smernice, ki naj bi se jih držali po feng shuiju?

  • Postelja ne sme biti pod oknom, saj to po feng shuiju pomeni pomanjkanje podpore.
  • Če jo postavite med vrata in okno, boste zaradi energetskega prepiha nemirno spali.
  • Obstaja tudi položaj, ki mu feng shui pravi “položaj mrtveca”, in sicer takrat, ko vznožje postelje kaže direktno proti vratom, kar prinaša slabo energijo.
  • Vzglavje mora biti trdno ob steni, kar simbolizira močno podporo.

Ste tudi vi ugotovili, da je skoraj vse v vaši spalnici obrnjeno narobe? Upamo, da si vaša spalnica ne deli stene s straniščem ali da vrata niso nasproti drugih vrat, ali na koncu dolgega hodnika, saj naj bi to prinašalo nesrečo in bolezen. Zgodba feng shuija je tako zelo neskončna: paziti moramo tudi, da ogrodje postelje ni iz kovinskih materialov, saj naj bi ta zmedla energijo s privlakom magnetnih polj.

“Feng shui pravi, da je moja spalnica povsem v neravnovesju!”

Feng shui je za nekatere samo kup praznih puhlic, spet drugi pa ga dojemajo kot dejanski prenos vsega, kar tudi sami začutijo, v samosvojo vejo. V vsakem primeru se je kdaj zabavno srečati s tovrstnimi smernicami in se z njimi malce poigrati, seveda pa se ne preveč obremenjevati, če je tudi vaša spalnica malce narobe obrnjena: navsezadnje je bitvo feng shuija ravno to, da se v njej počutimo dobro!

© 2023 Tekstil. ALL Rights Reserved by Mighty-Krulz.
0
Porabi 50,00 več in odkleni brezplačno SI poštnino
Vaša košarica je prazna!

Videti je, da v košarico še niste dodali nobenega artikla.

Prebrskaj po izdelkih